18-07
2016

Melkweg door...... Van Gogh ....?!

Nachtfoto2031

 

Deze zomer ben ik van plan, om tijdens mijn reis naar Noorwegen, de melkweg te gaan fotograferen..... Ja, proberen dus...... Het valt niet mee. Want ik wil het helder, scherp, weinig ruis, leuke voorgrond en geen 'bewegende' sterren. Verder niks.... :) :). Zeg maar: zoals hierboven

De boeken gaan weer mee van de experts. Een camera doet wat jij wilt en hij kan. En die combi leidt nou niet echt altijd tot succes. De fotograaf blijft dus de sleutel (als je er van uitgaat dat de natuur omstandigheden ideaal zijn). Zo kun je, je het haast niet voorstellen, maar door de draaing van de aarde in combinatie met een langere sluitertijd (om meer licht te vangen en dus ook wat op een nachtfoto te kunnen zien) zie je de sterren als 'streepjes'. Als je dit lang doet dan krijg je bijna een Vincent van Gogh-achtige sfeer in je foto. Een schitterend beeld op zich!

Kort gezegd komt het erop neer: ideale, heldere, stabiele weersomstandigheden. Zo donker mogelijk, dus geen licht in de omgeving (wel een zaklamp!), statief, volle camerabatterij en reserve, lege geheugenkaart, scherpstellen in het donker (!), iso-waarde in combi met diafragma en sluitertijd. Uhhh, spiegel wel of niet opklappen, afstandsbediening voor zo min mogelijk beweging. Wat denken jullie? Juist......... ik zeg nog niets! Pas als ik iets heb wat 'lijkt'op bovenstaande........... wish me luck :)